ללמוד איך ללמוד

הלמידה היא חלק בלתי נפרד מחיינו, ויש שאומרים שהחיים כולם הם מסע ארוך של למידה.  איך אנחנו עושים את זה ואיך אנחנו משכללים את היכולות שלנו? מדעי הלמידה הוא אחד התחומים הפוריים והמרתקים ביותר בעידן הניו-מדיה, וקורס זה מספק לנו הצצה ראשונית אליו.

מרצה: ד"ר ננה אריאל

להרשמה לקורס המקוון 
סילבוס

 

אודות הקורס

בני אדם לומדים לאורך כל חייהם. לא רק תואר אקדמי בכל התחומים אלא גם שפה חדשה, נגינה, ספורט, בישול וכל מיומנות שניתן לשכלל ולהשתפר בה. הלמידה מאפשרת לאנשים להכיר את סביבתם, להסתגל לשינויים, ולהרחיב את הידע. פסיכולוגים, מדעני-מוח, אנשי חינוך, פילוסופים והיסטוריונים מבינים למידה בדרכים אחרות – אבל כולם מסכימים שלמידה היא חיונית להתפתחותו ולרווחתו של האדם, ושהיכולת ללמוד היא אחד הכישורים החשובים ביותר כיום.

בקורס זה לא נעסוק בשאלה מה כדאי ללמוד, אלא נבין איך ללמוד. בקורס נכיר עקרונות ותיאוריות במדעי הלמידה, נפתח מיומנויות למידה, זיכרון וחשיבה מסדר גבוה, ונתנסה בקריאת מאמרים לשכלול תהליך הלמידה של כל נושא או תחום שתבחרו ללמוד.  

 

אודות המרצה

ד"ר ננה אריאל

חוקרת ומרצה לרטוריקה, תרבות ושפה בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב.  השלימה פוסט דוקטורט באוניברסיטת הרווארד בארה"ב ופוסט דוקטורט נוסף במרכז Minducate למדעי הלמידה באוניברסיטת תל אביב. מעבירה סדנאות אורח בישראל ובעולם, בין השאר בבית ספר קנדי לממשל באוניברסיטת הרווארד. ננה מפתחת טכניקות למידה חדשות, בעיקר בנקודות המפגש בין תיאוריה לפרקטיקה. מאמריה פורסמו במגזינים ובכתבי עת בינלאומיים, והיא גם המחברת של ספר הילדים "הספר הכי משעמם בעולם". חיה בתל אביב עם בן זוגה ובתה, וחולמת ללמוד כמה שרק אפשר.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>