צעדים ראשונים במדעי המחשב ותכנות בפייתון
מאלגוריתמים ועד ביטים, מחיפוש מידע ועד עיבוד תמונה, מהצפנות ועד גרפים: בקורס תחשפו לכמה מהרעיונות היפים והחשובים בעולם מדעי המחשב ותתנסו בכתיבת קוד בשפת התכנות הפופולרית פייתון (Python)
מרצים: ד"ר אמיר רובינשטיין, פרופ' בני שור ז"ל
להרשמה לקורס המקוון | |
סילבוס |
אודות הקורס
שאלתם את עצמכם פעם איך מחשבים עובדים, ממה הם בנויים ואיך גורמים להם לעשות כל כך הרבה דברים? למרות שהמחשבים חיוניים כמעט בכל היבט בחיינו ועל אף שאנחנו עושים בהם שימוש מסיבי ויומיומי, רובנו מוצאים את עצמנו נבוכים למול השאלות האלו. היום זה כבר ברור: כדי להבין טוב יותר את העולם, צריך להבין מחשבים. אנחנו נתקלים במושגים כמו ביטים ובייטים, 0 ו-1, אלגוריתמים ותכנות – אבל מה הם באמת אומרים?
בקורס זה תקבלו תשובות לשאלות אלו ועוד. תלמדו כיצד מחשבים, שבסופו של דבר עשויים מחתיכות מתכת וסיליקון, מסוגלים לבצע פעולות מורכבות כמו חישובים מתמטיים, חיפוש במאגר נתונים וניתוח תמונה. מעבר להבנת עקרונות תיאורטיים, תלמדו ותתנסו בעצמכם בכתיבת קוד בשפת התכנות הפופולרית פייתון (Python).
יתרה מכך, הקורס אינו דורש כל ידע קודם.
הלמידה בקורס מבוססת על סרטוני וידאו עשירים באנימציות, בהדגמות, וגם בהומור. בנוסף לכך, יעמדו לרשותכם קטעי קריאה קצרים, סרטונים שידריכו אתכם בכתיבת קוד שלב אחר שלב, והזדמנויות רבות לתרגל כתיבת קוד בעצמכם. כל הסרטונים מלווים בכתוביות בעברית ובערבית.
אודות המרצים
ד"ר אמיר רובינשטיין
ד"ר אמיר רובינשטיין הוא מרצה למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב. ד"ר רובינשטיין עוסק בתכנון, פיתוח והוראה של קורסים במדעי המחשב, ובמחקר של שיטות הוראה יעילות.
פרופ' בני שור ז"ל
פרופ' שור (1956-2021) היה אחד החוקרים הבולטים בישראל בתחומים של ביולוגיה חישובית, פרטיות ואקראיות. כיהן כראש בית ספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, כחבר סגל בכיר בפקולטה למדעים מדוייקים באוניברסיטת תל אביב ושימש מרצה מן המניין במשך שנים רבות. ניהל את היחידה לשיתופי פעולה אקדמיים בין-אוניברסיטאיים באוניברסיטת תל אביב.
פרופ' שור השלים את לימודיו לתואר ראשון ושני באוניברסיטה העברית ואת לימודי הדוקטורט באוניברסיטת MIT בארה"ב. כיהן כפרופסור בטכניון וכפרופסור אורח באוניברסיטת מסי שבניו זילנד ובמכון האירופי לביואינפורמטיקה בקיימברידג' שבאנגליה. הוא פרסם ספר בהוצאת MIT, שני פטנטים וחתום על קרוב למאה מאמרים מדעיים. פרופסור שור הנחה מספר רב של תלמידי מחקר וקיבל פרסים רבים על הצטיינות בהוראה. לאורך השנים פיתח ולימד מגוון קורסים במדעי המחשב ובהוראת מדעי המחשב בקהילה, ביניהם קורס זה.
ניתן לצבור קרדיט אקדמי עבור הקורס.