עיר אקדמית

הדקאנט לחדשנות בהוראה ולמידה מפעיל את מיזם "עיר אקדמית": החזון שלנו הוא לקרב כל ילדה וילד, בכל מקום לאקדמיה ולתת להם הזדמנות שווה לפתח מסוגלות אקדמית

  • על היחידה
  • עיר אקדמית
  • תיכון אקדמי מקוון
  • לוח מבחנים והרשמה מקוונת
  • חדר המורים שלנו TAU Teachers

 

במסגרת המיזם נחתם הסכם שותפות בין אוניברסיטת תל אביב לרשות שהופכת ל"עיר אקדמית".

השותפים מתחייבים לספק משאבים ותשתית לפיתוח מסוגלות אקדמית בקרב תלמידי העיר בכיתות ט'-י"ב. כלומר, האוניברסיטה והרשות עוטפות את המורים והתלמידים ב"רשת תמיכה" פדגוגית ולוגיסטית הכוללת הכשרה בהוראה היברידית ולליווי פדגוגי וקהילתי לאורך השנה.

האוניברסיטה מסייעת בהובלת התוכנית, מציעה תמיכה פדגוגית, קהילתית ואקדמית וצוות עיר אקדמית נפגש עם בתי הספר באופן תדיר. התלמידים מוזמנים ל"יום אקדמיה" חוויתי בקמפוס האוניברסיטה, במסגרתו הם משתתפים במשחק אינטראקטיבי להכרת האוניברסיטה ופוגשים בצוותי ההוראה בקורסים השונים. לקראת סוף השנה התלמידים משתתפים במרתון הכנה לבחינה הכולל מפגש מיומנויות למידה אקדמית ושיעור חזרה לבחינה.

דימונה, למשל, החליטה להפוך לעיר אקדמית, וכך גם המועצה אזורית ערבה, העיר בת ים ורשויות נוספות.

המיזם, המאפשר לכל תלמיד לצבור קרדיט אקדמי כבר במהלך התיכון. פותח בפני התלמידים את אפיק הקבלה המבוסס קורסים מקוונים  – היכולת להתקבל ללימודי תואר ראשון בחלק ממסלולי הלימוד, ללא פסיכומטרי.

 

איך זה עובד בשטח? המנהלים בוחרים מורים עם זיק אקדמי. המורות משלבות קורסים אקדמיים מקוונים של אוניברסיטת תל אביב בתוכנית הלימודים לבגרות, בכדי שהתלמידים ילמדו ויתנסו בתוכן אקדמי, יפתחו מיומנויות למידה ומסוגלות אקדמית – ההבנה כי הלימודים באוניברסיטה נמצאים בהישג יד.

תלמידים הלומדים את הקורסים יכולים גם לגשת לבחינה האקדמית באוניברסיטה, לצבור נקודות זכות עוד בתיכון ולשפר את סיכויי הקבלה שלהם ללימודים במסלול הקבלה ללא פסיכומטרי.

 

קהל היעד של התכנית - כל הכיתה!

בשונה מרוב התוניות ללימודים אקדמיים בתיכון אשר מופנות לתלמידים מחוננים ומצטיינים, מיזם 'עיר אקדמית' מתאים ל"תלמידים רגילים". הקורסים שהופקו בהשקעה של מליוני שקלים, נלמדים בכתה, במסגרת שעות הלימודים לבגרות (לא חוג אחרי הצהריים).

 

באילו קורסים מדובר? הקורסים הינם קורסי בחירה ברמה אקדמית נגישה ולא דורשים ידע מקדים. הקורסים שפותחו בקפידה על ידי מחלקת הפדגוגיה של המרכז לחדשנות בלמידה, מכילים תוכן ויזואלי רב, ניסויים וראיונות עם חוקרים מובילים ומציעים הסתכלות רחבה ומסקרנת על התחום הנלמד. לקורסים אין מועד התחלה וסיום, והם זמינים כל הזמן, מכל מחשב, בשלוש שפות: עברית ערבית ואנגלית.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>